Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis adviesgesprek,dit kan telefonisch op het nummer 0473 977 366 of per e-mail info@ndnsystems.be - BE0845 927 892 vergund door IBZ voor camera en alarm

FAQ

>FAQ
FAQ 2016-12-30T19:40:48+02:00
Hoe moet je een beveiligingscamera installeren? 2015-12-20T20:45:19+02:00

De meeste beveiligingscamera’s hebben wat bedrading nodig maar de installatie verschilt van model tot model. Hieronder volgen de basisstappen.

1. Overzie de ruimte die je wilt bewaken. Volg de instructie/gebruiksaanwijzing die bij je camera zit. Installeer je camera op een geschikte afstand van de ruimte die moet worden gefilmd. Camera’s variëren qua focusafstand dus het beste is om op dit te letten.

2. Beveilig de camera door een geschikte mount te gebruiken. Zorg er ook voor dat de camera niet kan verplaatst worden, dat de installatieplaats veilig is en dat de camera bestand is tegen vandalisme.

3. Verbind de camera met de monitor volgens de richtlijnen van de fabrikant. Zorg ervoor dat de bedrading verstopt en veilig is. Dit zal het voor vandalen en dieven moeilijker maken om de bedrading te beschadigen.

4. Stem je systeem zo nauwkeurig af. Zorg ervoor dat je het beeld optimaliseert. Stel een onderhoudsplan op in het geval je camera het begeeft.

5. Maak een archiveringssysteem op naar eigen noden. Hier gebeurt de back-up en de opname van alle beelden.

Waar moet ik op letten voor ik een beveiligingscamera koop? 2015-12-20T20:45:25+02:00

Voor de aankoop van een beveiligingscamera moet er aandacht besteed worden aan volgende punten:

Het soort geïnstalleerde veiligheidsmaatregelen zal afhangen van de specifieke beveiliging die je nodig hebt: Hoe groot is de te beveiligen oppervlakte? Hoeveel camera’s zullen er nodig zijn om de ruimte te bewaken? Je moet je er ook van verzekeren dat het beveiligingssysteem dat je gaat kopen beschikt over genoeg slots om verdere uitbreiding mogelijk te kunnen maken.

Bekijk ook de locatie van de camera’s. Wordt het moeilijk om ze te bedraden? Moest dit het geval zijn, dan kan je overwegen om een draadloos systeem te installeren. De camera’s moeten echter wel op een gunstige locatie geplaatst worden zodat ze hoge kwaliteitsbeelden kunnen uitzenden. Er mag geen storing zijn. Ze kunnen echter wel verplaatst worden want ze zijn flexibeler dan de camera’s met draad.

Zal je het systeem buiten willen installeren? Buitencamera’s hebben een speciale weerbestendige behuizing nodig en zullen niet bestand zijn tegen strenge temperaturen en extreme weerselementen. Ook moeten de camera’s die eventueel kunnen beschadigd worden, beschermd worden tegen vandalisme.

Je moet ook rekening houden met de belichting. Als je camera bepaalde beelden niet kan opnemen door een slechte belichting zal dit uiteindelijk resulteren in een troebel beeld wat je niet zal helpen bij de beveiliging van je eigendom. Kies een camera met een goede lichtgevoeligheid. Probeer ook wat extra verlichting buiten te plaatsen.

Let ook op waar de bedrading voor de elektriciteit komt. Zorg ervoor dat ze goed beschermd is tegen het weer en vandalisme.

Bekijk alle mogelijkheden omtrent de opname van beelden. Je kan eventueel een reeks back-up materiaal gebruiken. En met de grote opkomst van opslagmedia zal je zelf zien dat harde schijven, Cd’s en DVD’s een goedkope manier van opslag zijn.

Wat betekent de term ‘frames per second’ (fps)? 2015-12-20T20:45:31+02:00

Deze term slaat op het aantal beelden die een camera per seconde zal opnemen. De reële tijd van opname is ongeveer 30 fps per camera. Om het aantal fps te berekenen, neem het aantal frames van het volledige systeem en deel dit door het aantal video outputs. Zoals een 60fps digitale videorecorder met 4 video inputs ongeveer 15 fps zou hebben per camera. De technologie is nu op een bepaald punt gekomen waarbij ‘reële tijd’ (real time) opname betaalbaar is geworden. Als je kassa’s of dergelijke filmt, moet je zeker opteren voor ‘reële tijd’ opname (real time recording).

Naar welke opties moet ik uitkijken bij de aankoop van een CCTV digitale videorecorder? 2015-12-20T20:45:43+02:00

Verschillende opties zijn belangrijk wanneer je een DVR wilt kopen, vooral wanneer men prijzen gaat vergelijken. Er moet gekeken worden naar het aantal camera’s dat het toestel ondersteunt, frames per seconde, comprimeren, opslagcapaciteit harde schijf, netwerkverbinding/filmafstand, bewegingdetectie, programmering en de mogelijkheid om video en audio op te slaan op een CD of flashdrive. Kijk vooral uit naar een gemakkelijke zoekfunctie en audio support. De setup en het gebruikersmenu moeten gemakkelijk zijn.

Hoe groot moet mijn harde schijf zijn? 2015-12-20T20:45:53+02:00

De grootte van de harde schijf is heel belangrijk omdat deze zal bepalen hoeveel dagen er opgenomen kan worden vooraleer het systeem de oudere bestanden zal overschrijven. De grootte van de harde schijf van de DVR staat altijd vermeld bij de specificaties van het product. Dit cijfer is slechts een ruwe schatting want de opslagcapaciteit hangt af van vele factoren. De belangrijkste factor is de compressiefunctie. Maar ook het type camera dat verbonden is met de DVR (vooral de grootte van de chip en de resolutie) en de instellingen van de DVR zijn belangrijk. Zelfs wat er te zien valt op het scherm kan de opslagcapaciteit bepalen. Hoe complexer het beeld, hoe meer opslagplaats er nodig zal zijn.

Hoe werkt een CCTV digitale videorecorder? 2015-12-20T20:46:00+02:00

Een CCTV digitale video recorder (of DVR) is eigenlijk een computer die beveiligingsbeelden opslaat op een harde schijf. De meeste hedendaagse camera’s registreren analoge beelden. De DVR converteert het analoge signaal naar een digitaal signaal en comprimeert het dan.

Vele camera’s kunnen aangesloten worden op één DVR. In het algemeen worden DVR’s geleverd met 4, 8, 16 of 32 camera inputs. Dankzij de DVR kan je alle beelden van alle camera’s tegelijkertijd bekijken of van één camera. Extra knoppen, quads of multiplexors zijn niet vereist.

Wat is CCTV? 2015-12-20T20:46:11+02:00

CCTV (Closed Circuit Television) is een visuele beveiligingstechnologie om toezicht te houden op een reeks omgevingen en activiteiten. Tussen de monitor en de camera’s is er een vaste communicatielink. Deze link is typisch voor CCTV systemen.

Kan je met een quad vier camera’s tegelijkertijd laten opnemen? 2015-12-20T20:46:19+02:00

Ja, met een quad kan je vier camera’s tegelijkertijd laten opnemen. Je kan ook een switcher gebruiken waarmee je de camera laat opnemen die te zien is op het beeldscherm.

Wat is een quad? 2015-12-20T20:46:23+02:00

Een quad verdeelt je beeldscherm in vier waardoor je een overzicht hebt over vier caméra’s tegelijkertijd.

Hoeveel camera’s kan ik aansluiten op één TV? 2015-12-20T20:46:28+02:00

Je kan zoveel camera’s aansluiten als er inputs zijn aan je televisietoestel. De meeste toestellen hebben twee inputs maar aan de hand van een quad kunnen er vier camera’s aangesloten worden.

Wat is CCD? 2015-12-20T20:46:37+02:00

CCD wordt professioneel gebruikt door de hoge resolutie die deze chip met zich meebrengt en zijn mogelijkheid om in sombere omgevingen op te nemen. Het is in feite een mini-chip dat licht opneemt en dit omzet in verschillende voltages. Die verschillende voltages vormen een beeld. De eenheid is inch en de standaard CCD is 13 inches. Ze zijn hoger geprijsd maar ideaal voor camera’s die een beeld moeten vormen in sombere omgevingen.

Hoeveel draadloze camera’s kan men op één plaats hebben? 2015-12-20T20:46:41+02:00

Je kan tot 4 draadloze camera’s hebben op één plaats. Alle camera’s kunnen tegelijkertijd bekeken worden aan de hand van 4 ontvangers. Je kan ook één ontvanger gebruiken maar dan kan je slechts één camera per keer bekijken. Als je meerdere draadloze camera’s op één plaats wilt hangen, bestel ze dan tegelijkertijd. Zo kunnen ze op verschillende kanalen gezet worden.

Wat is een DVR-kaart? 2015-12-20T20:46:45+02:00

De DVR-kaart zorgt ervoor dat de gebruiker zijn computer kan gebruiken als DVR. De DVR-kaart wordt geïnstalleerd in een beschikbaar PCI slot van de computer. DVR-kaarten zijn gekoppeld aan beveiligingssoftware die ervoor zorgt dat de gebruiker de verschillende camerabeelden kan bekijken of de camera’s kan laten opnemen van op afstand.

Hoe werken verborgen camera’s? 2015-12-20T20:47:22+02:00

Een kleine camera is ingebouwd in een alledaags voorwerp.  De camera kan aangesloten zijn op een digitale recorder of videorecorder met een kabel.  De camera kan ook draadloos zijn.  In dat geval geeft de camera en signaal uit naar een ontvanger die verbonden is met de recorder.

Wat is het verschil tussen een camera met draad en een draadloze camera? 2015-12-20T20:46:55+02:00

Camera’s met draad hebben een videokabel die de camera met een opnametoestel of beeldbuis verbindt zoals een digitale recorder, een videorecorder of een scherm. Draadloze camera’s hebben een ingebouwde zender die het videosignaal naar een ontvanger stuurt. De ontvanger is aangesloten aan de recorder of beeldbuis.

Welk type beveiligingscamera heb ik nodig? 2015-12-20T20:47:18+02:00

Er bestaan verschillende soorten beveiligingscamera’s zoals dome, bullet, infrarood,… De beveiligingscamera die je het best gebruikt zal van verschillende factoren afhangen zoals of je de camera binnen of buiten wilt gebruiken, overdag, ’s nachts of op beide tijdstippen,…

Bullet camera’s zijn de meest gebruikte. Ze kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Deze beveiligingscamera’s zijn verkrijgbaar in zwart, wit of gekleurd en zijn voorzien van alle benodigde hardware om ze te installeren. De behuizing is weerbestendig en heeft geen extra uitwendige bescherming nodig. De resolutie voor zwart-wit camera’s is ongeveer 400 lijnen. Iets hoger en de voordelen van deze hoge televisielijnen zijn dan slechts minimaal. Dit in tegenstelling tot kleurencamera’s. Hoe hoger hun resolutie hoe beter.

Infrarood camera’s zijn ook heel populair vermits ze al een beeld vormen bij weinig of geen licht. De meeste infrarood camera’s zijn in de genre van de bullet camera en kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. De camera’s zijn voorzien van een infrarode verlichting rond de buitenste rand van de lens waardoor ze in het donker tot 8 meter ver beelden kunnen vormen en zelfs iets verder met een beetje licht (zoals straatverlichting of tuinverlichting).

Een relatief nieuw soort camera zijn de dag/nacht beveiligingscamera’s. Deze beveiligingscamera’s hebben een extra gevoelige chip waardoor ze een goed beeld kunnen geven bij weinig licht zonder het gebruik van infrarode leds. Dit is vooral handig buiten omdat infrarode camera’s niet optimaal werken met de buitenbehuizing. Tenzij de infrarode camera geïnstalleerd is tegen het glas van de behuizing, kan het infrarode licht gereflecteerd worden waardoor de kwaliteit van het beeld vermindert.

Het voordeel aan C-mount beveiligingscamera’s is dat de lens kan vervangen worden. Je zal nood hebben aan een speciale cameralens als je verder dan 10 meter beelden wilt vormen. Met de kleuren C-mount camera kan je de lens aanpassen waardoor je op een specifiek gekozen plaats kunt inzoomen. Met varifocale lenzen kan je de focus aanpassen van 5 tot 50mm. Deze lenzen kunnen enkel binnenshuis gebruikt worden tenzij je beschikt over een speciale buitenbehuizing.

De dome beveiligingscamera heeft eigenlijk een volledig andere look. Heb je schrik dat iemand met de camera gaat knoeien, kies dan voor een infrarood armor (gepantserd) dome beveiligingscamera. Deze camera weerstaat een klap van een voorhamer van 4,5kg en kan zowel buiten als binnen gehangen worden, dag en nacht.

Wat is het verschil tussen een DVR en een VCR? 2015-12-20T20:47:10+02:00

Een Digitaal Video Recorder (DVR) systeem neemt digitale beelden met een hoge resolutie op op een harde schijf. Vermits de beelden digitaal opgeslagen worden zal de beeldkwaliteit met tijd niet verminderen. Dit in tegenstelling tot de videocassettes die hun beeldkwaliteit wel verliezen als er meermaals op opgenomen wordt. De zoekfuncties op een DVR maken het mogelijk bepaalde tijdstippen te kiezen in een opname. Dit tegenover het terug- en doorspoelen van een videocassetterecorder. De DVR is van op afstand, eender waar in de wereld, toegankelijk via het internet.

Analoog (VCR) vs digitaal (DVR) 2015-12-20T20:47:06+02:00

Het meest gebruikelijke probleem bij analoge systemen is de slijtage van videocassettes. Vaak wordt dit probleem verdrongen tot op het moment dat er iets gebeurt met de videocassette en deze onbruikbaar wordt. Wanneer een videocassette slijt, wordt het beeld korrelig en wazig. Belangrijke details terugvinden op beeld wordt in die omstandigheden dan ook onmogelijk.

De effectieve levensduur van een videocassette hangt af van de time lapse snelheid van de videocassetterecorder. Een algemene regel is om het cijfer 2000 te nemen en dit te delen door de time lapse snelheid van de recorder. Als de recorder bijvoorbeeld ingesteld is om op te nemen in een modus van 96 uren dan zal de videocassette pas beginnen slijten na het 20ste gebruik. En de videorecorder zou iedere 10 000 uren moeten nagekeken worden. Dit zijn exact de redenen waarom zakenvoerders overschakelen naar digitale videorecorders (DVR) in plaats van VCR.

Vermits de DVR minder bewegende partikeltjes heeft dan de VCR is hij gemakkelijker te onderhouden. En als er een probleem is met de DVR kan dit vaker worden opgelost dan van een VCR.

Met tijd kunnen camera’s ook slijten. Maar ook vaak zijn technische problemen hier makkelijk op te lossen. Geregeld alle camera’s laten nakijken en er zeker van zijn dat het beeld op elke camera helder en duidelijk is, is de boodschap.

Heb je een VCR nodig om op te nemen of nemen de camera’s op? 2015-12-20T20:47:00+02:00

Je moet ten allen tijde een VCR of DVR hebben als je beelden wilt opnemen.